NESİN VAKFI'NA YARDIM

Bugün Evrensel gazetesinin kültür sayfasında vakıfla ilgili sevindirici bir haber yayınlandı. Yönetmenliğini Abdullah Cabaluz'un üstlendiği, Henrik İbsen'in başyapıtından uyarlanan "PEER GYNT" adlı oyun, yarın saat 20.30'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde "vakıf yararına" oynanacak. Tiyatro Oyunbaz, Nesin Vakfı'yla yardımlaşmanın en güzel yolunun sanattan geçeceği düşüncesiyle, 2009-2010 sezonunda da sergilenecek olan oyunun yarın akşamki gösteriminin gelirlerini vakfa adayacak.
 
1973 yılında Aziz NESİN tarafından kurulan Nesin Vakfı, geçirdiğimiz sel felaketinde Karasu deresinin taşması sonucu sular altında kalmıştı. Vakıfta eğitim gören büyüklü küçüklü tüm çocukların elbirliğiyle evvela NESİN'in el yazmaları,defterleri,kitapları ve diğer arşivler korumaya alınmıştı. Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, vakfın internet sitesinde arşivin kurtarılmasını şu sözcüklerle açıklamıştı :


 

“Aziz Nesin'in yıllarca biriktirdiği gazete koleksiyonunun büyük bir kısmını ciltletmiştik. Büyük ölçüde parasızlıktan ama bir miktar da ihmalkârlıktan ciltletemediğimiz binlerce gazete hamur oldu. 1976'nin Politika gazetelerini çamur içinde gördüm. İçim acıdı...Aziz Nesin'in bütün arşivi kurtarıldı. Çocuklarımızın aklına ilk bu notlar gelmiş. 3000 dolayında dosya... İnanılmaz bir sürat ve imrenilecek bir işbirliğiyle çocuklar bütün dosyaları su basmadan kütüphaneden ikinci kata çıkarmışlar. Sabahın köründe uykularından fırlayıp... Çocuklarımızın kimisi haylaz kimisi yaramaz kimisi söz dinlemez olabilir, ama hiç görmedikleri Aziz Dede'lerinin notlarının ilk kurtarılacak eşya olduğunu biliyorlar... Bunu onlara nasıl öğrettik acaba? Eğitim işte böyle bir şey olmalı.”


  Arşiv kurtarıldı kurtarılmasına ama Vakfın mutfağı, bahçesi, kütüphanesi, tiyatro salonu, çiftliği, kısacası çocuklarının eğitim ve yaşam alanları çamur içinde kaldı. Toplam zarar en az 300 bin lira... Medyada pek rağbet görmeyen  (!)  bu üzücü durum karşısında vakıf, dostların bu durum karşısında onları yalnız bırakmayacakları inancı içerisinde. Şuanda Çatalca halkı ve Nesin Vakfı çocukları sular altında kalan yaşam alanlarını el ele onarmaya çalışıyorlar.





 




Nesin Vakfı'na yardım için http://www.nesinvakfi.org/dostlara.php

0 yorum: