karavan



Ömrünün yarısı şehirlerarası yollarda geçen her çekirdek aile gibi biz de çok eşya taşımaktan, araba koltuğunda günlerce,saatlerce sıkış tepiş  oturmaktan yakınmışızdır. Yine öyle bir yolculuk sırasında annem, "karavanımız olsa ne rahat ederdik" gibi bir şeyler söylemişti. Biz küçüğüz tabi o yıllarda. Hemen "karavan alacağız herhalde" diye düşünüp heveslenmiştik. Hayal kurmaya başladık. Bir karavanımız olursa nasıl bir aile olacaktık?

Babam hasır şapka takıyor, bol cepli toprak rengi bermuda şort giyior. Direksiyon başında bir taraftan karavanı kullanırken diğer taraftan annemin dudağına öpücük konduruyor. Annem, askılı ipek bluzu, kısa jean şort ve altında uzun deri çizmesi ile muhteşem vücutlu, seksi bir kadın. Sabah kahvaltılarda sütlü mısır gevreği, akşamları ise bira&cips ve pizza yiyoruz. Ninemize "büyükanne" diye sesleniyoruz. Hepimiz sarışınız ve hafiften çilliyiz.

Hiç bir zaman karavanımız olmadı tabi.

Gayet station otomobilimizde koltuklar arası her boşluğu, içinde domates,salatalık,haşlanmış yumurta olan poşetlerle dolduran, mola yerlerinde 4 çay söyleyerek arabadaki yiyecekleri masaya serdiği gazete kağıtlarının üzerinde yiyen, üstüne bir de garsondan fütursuzca "tuzluk, bıçak" isteyen, torpidoda mendil yerine tuvalet kağıdı rulosu bulunduran, kola şişesine doldurulmuş içme suyu taşıyan, ve her yolculuk başında 3 kuluvallah 1 elham okuyan bir çekirdek aileydik. Nitekim safariye falan gittiğimiz de yoktu. Her tatilde köye, akrabaların yanına gidiyorduk. Hasır şapka ve sarı saç hayalleri, köye girip şalvarı ve güllü nakışlı çekiyi görünce suya düşüyordu. Camel bot, sarı plastik terliğe, biralar kazandan yeni alınmış inek sütüne dönüştüğünde anladık hiç bir zaman karavanımızın olmayacağını.

Memleketimin şehirlerarası yollarında sağa çekmiş, açık iki kapısının arasında çocukların hunharca çöğdürdüğü, nazar boncuklu bir araba görürseniz, bilin ki o arabanın içinde bir zamanlar karavan hayalleri kurmuş, fakat kurban bayramı için köye gittikten sonra köy peyniri ve gübre kokusunun kesifliğiyle hayallerini unutmuş bir çekirdek aile vardır...:)

0 yorum: